Klaas Klomp

Haulo Berging


"Lagedijk is voor ons een toplocatie en misschien ook voor jou."

Jelle Beemsterboer

Wethouder


“Mensen in dit gebied zijn aanpakkers.”

Menno Bes

Bedrijfscontactfunctionaris


“Als gemeente zoeken we graag samen naar de mogelijkheden.”

Een van de bedrijven die grote voordelen merkt van hun vestiging op bedrijventerrein Lagedijk, is Haulo Berging. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verzorgen van pechhulp, autotransporten en berging, voor zowel de particuliere als de zakelijke klant.

“Bedrijventerrein Lagedijk is heel goed bereikbaar, vlakbij de stad dus alles dichtbij en toch zonder problemen zo de weg op. Daarnaast is het hier een heel mooie omgeving, met groen en water. Prima wegen en infrastructuur en files zijn er bijna nooit. Het leuke is ook dat er veel reuring is op de Fok, dat is de straat op Lagedijk waar wij zitten. We hebben hier veel goede contacten met andere ondernemers. Lagedijk is voor ons een toplocatie en misschien ook voor jou.”


Klaas Klomp

Directeur Haulo Berging

“Veel ondernemers in onze regio geven aan dat zij hier gevestigd zijn vanwege de ‘aanpakkersmentaliteit’ van de inwoners. Mensen in dit gebied zijn aanpakkers. Tussen ondernemers wordt er goed samengewerkt en ook wij als gemeente proberen ons steentje bij te dragen. Op dit moment werkt de gemeente bijvoorbeeld samen met de ondernemers aan een nieuw omgevingsplan voor het bedrijventerrein. Een flexibeler bestemmingsplan dat we als pilot voor de nieuwe Omgevingswet alvast mogen toepassen.”


Jelle Beemsterboer

Wethouder gemeente Schagen

“Ondernemers vragen wel naar de regels waaraan zij zich moeten houden om zich op 'De Lus' te kunnen vestigen. Wij zijn daar niet al te streng in. Want als gemeente zoeken we graag samen naar de mogelijkheden, naar wat juist wél kan. Zo zien we op 'De Lus' graag mooie panden komen, maar blijven we ook oog houden voor de functionaliteit van de gebouwen. Het moet natuurlijk een plek zijn waar het goed ondernemen is.”


Menno Bes

Bedrijfscontactfunctionaris gemeente Schagen

Deel deze pagina: